Bent’s Fort. Post comercial în actualul comitat Otero din sud-estul Colorado a fost construit în 1832 de către fraţii Bent şi partenerul lor Ceran de Saint Vrain şi destinat negoţului cu blănuri pe cursul superior al râului Arkansas şi comerţului cu Santa Fe.

Situat pe Santa Fe Trail, pe malul stâng al Arkansasului, la şapte mile aval de actualul La Junta, fortul avea ziduri din cărămizi de lut (adobe) cu grosimi de două până la patru picioare (un picior: 0,3048 m) şi înălţimi de cincisprezece picioare.

În 1849, William Bent a oferit postul spre vânzare guvernului american, dar oferindu-i-se un preţ prea mic, în 1852 l-a distrus aruncându-l în aer cu praf de puşcă. Mutându-se apoi cu familia la treizeci de mile în aval pe râu, tot pe malul nordic al Arkansas a construit un nou Bent’s Fort în actualul comitat Prowers din Colorado. Noul amplasament, numit Big Timber datorită unui mare crâng de plopi existent aici, era locul favorit de tabără şi vad al indienilor Cheyenne, cu care Bent era înrudit. Finalizat la 1853, postul a fost închiriat în 1859 guvernului american care l-a amplificat prin construcţii aferente, fiind cunoscut succesiv sub numele Fort Fauntleroy, Fort Wise şi Fort Lyon.

2010 © Wildwest-Magazin